Europa Conference League

Κι όμως! Ο Τάντιτς απέτυχε σε πέμπτο πέναλτι φέτος

Ο Τάντιτς απέτυχε να σκοράρει σε πέναλτι για πέμπτη φορά φέτος με τη Φενέρμπαχτσε. Ο Τζολάκης του Ολυμπιακού ήταν ο τέταρτος που τον νίκησε.

Ο Ντούσαν Τάντιτς θεωρείται και είναι ένας εξαιρετικός εκτελεστής πέναλτι, αλλά τη φετινή σεζόν μάλλον θα θέλει να την ξεχάσει.

Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός της Φενέρμπαχτσε είδε χθες τον καταπληκτικό Κωνσταντή Τζολάκη να τον σταματά από την άσπρη βούλα στη «ρώσικη ρουλέτα» που έκρινε τον προημιτελικό με τον Ολυμπιακό. Κι όμως, αυτή ήταν η πέμπτη φορά την τρέχουσα περίοδο που αποτυγχάνει να σκοράρει με πέναλτι.

Πριν τον γκολκίπερ των Πειραιωτών, ο Τάντιτς είχε νικηθεί στο τουρκικό πρωτάθλημα από τον Μπατουχάν Σεν της Γκαζιαντέπ στις 13/8, τον Μερτ Γκιουνόκ της Μπεσίκτας στις 9/12 και τον Αλπ Αρντά της Ισταμπούλσπορ στις 7/1, ενώ για το Conference League είχε σημαδέψει το δοκάρι κόντρα στον Ντόμινικ Τάκατς της Σπάρτακ Τρνάβα στις 14/12, αλλά η μπάλα προσέκρουσε πάνω στον αντίπαλο γκολκίπερ και κατέληξε στα δίχτυα και χρεώθηκε αυτογκόλ.

Πάντως όλες οι προηγούμενες εκτελέσεις πέναλτι δεν είχαν στοιχίσει στη Φενέρ, καθώς η ομάδα του είχε κερδίσει ΚΑΙ τα τέσσερα αυτά παιχνίδια (με 2-1, 1-3, 1-5 και 4-0 αντίστοιχα), σε αντίθεση με ό,τι συνέβη χθες βράδυ που η ομάδα του Ισμαήλ Καρτάλ πλήρωσε την αστοχία (και) του Τάντιτς.

Ο 35χρονος άσος έχει φέτος δέκα εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι, πέρα από τις πέντε αποτυχημένες, δηλαδή ποσοστό επιτυχίας 66,6%. Συνολικά στην καριέρα του έχει 82 εύστοχα και 19 αποτυχημένα πέναλτι, δηλαδή 81,1%.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x